Τηλέφωνο για Ραντεβού
 phone icon (+30) 210 6564588
mobile icon (+30) 698 4557744

Μετεγχειρητικές οδηγίες χειρουργικής αγκώνα


Μετεγχειρητικές οδηγίες αρθροσκόπησης αγκώνα

Μετά το χειρουργείο, ο χειρουργός θα σας τοποθετήσει ένα νάρθηκα που θα περιορίζει τις κινήσεις του αγκώνα, έως ότου επουλωθεί πλήρως. Θα πρέπει να κρατάτε τον αγκώνα σας ανυψωμένο, ώστε να αποφευχθεί το οίδημα και για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος.


Η τοπική εφαρμογή πάγου (παγοκύστη τυλιγμένη σε ύφασμα) θα βοηθήσει στη μειώση του πόνου και του οιδήματος. Θα σας συνταγογραφηθούν φάρμακα για να περιορισθεί ο πόνος και το οίδημα.

Θα πρέπει να κρατάτε την χειρουργημένη περιοχή στεγνή και καθαρή. Θα σας χορηγηθεί ένα πρωτόκολλο φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης με στόχο την μυϊκή ενδυνάμωση και την αποκατάσταση του εύρους κίνησης του αγκώνα.


Μετεγχειρητικές οδηγίες αρθροπλαστικής αγκώνα

Θα σας χορηγηθούν αρκετές δόσεις αντιβιοτικών ώστε να αποφευχθεί η λοίμωξη. Οι περισσότεροι ασθενείς θα μπορούν να φάνε στερεά τροφή και να σηκωθούν από το κρεββάτι την επόμενη μέρα του χειρουργείου. Η διάρκεια νοσηλείας είναι συνήθως 2 – 4 ημέρες.


Μετά το χειρουργείο θα αισθάνεστε κάποιο πόνο, αλλά ο χειρουργός θα σας παρέχει φαρμακευτική παυσίπονη αγωγή ώστε να νιώθετε κατά το δυνατόν πιο άνετα. Μιλήστε με τον χειρουργό έαν ο μετεγχειρητικός πόνος δεν ελέγχεται ώστε να τροποποιηθεί η αγωγή σας.


Ένα προσεκτικά, καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα αποκατάστασης είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχή έκβαση μιας αρθροπλαστικής αγκώνα. Θα διδαχθείτε κάποιες ασκήσεις για το χέρι και τον καρπό σας ώστε να αποφύγετε τη δυκαμψία και να βοηθήσετε στον έλεγχο του οιδήματος. Μπορείτε να ξεκινήσετε ήπιες κινήσεις του αγκώνα μετά από την επούλωση της τομής. Θα σας συνταγογραφηθούν φυσιοθεραπευτικές συνεδρίες και θα διδαχθείτε ασκήσεις που θα κάνετε μόνοι σας. Δεν θα σας επιτρέπετε να σηκώσετε οποιοδήποτε βάρος ή να σπρώξετε υπό αντίσταση για τουλάχιστον 6 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Slider για μαρτυρίες

Slider για μαρτυρίες