Τηλέφωνο για Ραντεβού
 phone icon (+30) 210 6564588
mobile icon (+30) 698 4557744

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις
Εξαρτάται από τα ευρήματα και το είδος του χειρουργείου. Συνήθως απαιτούνται 4-6 εβδομάδες. Σε περιπτώσεις συνδεσμικών ή χόνδρινων βλαβών το διάστημα είναι μεγαλύτερο.
Μια και ο ώμος σταθεροποιείται από μυς, τένοντες και συνδέσμους, κάθε πρόβλημα με κάποιες από αυτές τις δομές θα προκαλέσει διαστρέμματα, θλάσεις, εξαρθρήματα, τεντονίτιδες, θυλακίτιδες, ρήξεις του στροφικού πετάλου και κατάγματα. 
Τα συνήθη θεραπευτικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των παθολογικών προβλημάτων του ώμου είναι η ανάπαυση, η παγοθεραπεία, οι ασκήσεις, η φυσιοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να συστηθεί η χειρουργική αντιμετώπιση.
Ο υπέρηχος του μυοσκελετικού αφορά τη χρήση υψηλής συχνότητας ηχητικών κυμάτων για την απεικόνιση μαλακών μορίων και οστικών δομών, με στόχο τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων ή την καθοδήγηση επεμβατικών πράξεων.
Το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι τμήμα του αίματος που λαμβάνεται μετά από φυγοκέντρηση μιας ποσότητας φλεβικού αίματος (συνήθως 10 ml). Ένα δείγμα αίματος έχει περιεκτικότητα σε αιμοπετάλια μόνο 6%, ενώ το PRP περιέχει πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Η συγκέντρωση σε αιμοπετάλια – και κατά συνέπεια σε αυξητικούς παράγοντες – μπορεί να είναι 5 με 10 φορές μεγαλύτερη από ότι συνήθως.
Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα αδιαφοροποίητα ανθρώπινα κύτταρα που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων στο σώμα. Τα βλαστοκύτταρα βοηθούν στην δημιουργία νέων κυττάρων σε υγιείς ιστούς. Επίσης, μπορεί να συμβάλουν στην αποκατάσταση ιστών που έχουν υποστεί τραυματισμό. Αποτελούν την βάση των εξειδικευμένων κυττάρων που συνθέτουν κάθε όργανο του σώματος.>
Η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί την επόμενη γενιά στο χειρουργικό σχεδιασμό, όπου με τη χρήση μαγνητικής ή αξονικής τομογραφίας κατασκευάζονται οδηγοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για το γόνατό σας. Οι εξατομικευμένοι οδηγοί οστεοτομίας ταιριάζουν απόλυτα στην ανατομία του γόνατος σας και συμβάλλουν στη βέλτιστη τοποθέτηση των υλικών της αρθροπλαστικής.
Κατά την ελάχιστα επεμβατική ορθοπαιδική χειρουργική, ο ορθοπαιδικός χειρουργός χρησιμοποιεί μια μικρότερη τομή και μια λιγότερο επεμβατική τεχνική για να φθάσει στην άρθρωση ή στο οστούν, με στόχο τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και την επιτάγχυνση της ανάρρωσης.

Slider για μαρτυρίες

Slider για μαρτυρίες